Viega - površinsko grijanje i hlađenje

Viega - površinsko grijanje i hlađenje
Savršena tehnologija za smanjenje troškova uz manje troškove grijanja.

Zidni sustav VIEGA za površinsko grijanje i hlađenje. Ovim se sustavima ugoda postiže već pri sobnoj temperaturi od 20 °C - za razliku od 22 °C kod uobičajenih grijaćih tijela - pa se može ostvariti značajna ušteda u troškovima grijanja odnosno hlađenja.

Za razliku od radijatora kojima je temperatora polaznog voda 65 do 70 stupnjeva C, za ovakve sisteme potrebno je¸svega 30 do 36 stupnjva C što je cca 50 % manje. Za zidni sustav VIEGA karakteristično je toplinsko zračenje koje ne zagrijava zrak, nego čvrsta tijela. Zahvaljujući tomu u kutovima se ne može stvoriti vlaga ni plijesan.

Tijekom ljeta ti se sustavi mogu koristiti za hlađenje ako se opskrbljuju hladnom vodom. To je osjetno jeftinije od upotrebe klima-uređaja, tiše i zdravije jer ne dolazi do nastanka propuha.To vrijedi za novogradnju kao i za postojeće objekte, za podove i zidove u stambenim prostorijama, uredskim zgradama, industrijskim i sportskim objektima.

Fonterra Side 12

Zidni sustav, suha montaža, moguća funkcija hlađenja.

Sustav zidnog grijanja za suhu unutarnju izgradnju prilikom renoviranja i u novogradnji. Cjevovod od PB-a dimenzija 12 x 1,3 mm je već integriran u ploče za zidno grijanje pa se ne preporučuje dodatno kitanje. Montaža na odgovarajuću noseću konstrukciju, odnosno izravno na metalno postolje kod zidova od gipsanih ploča.

 

Fonterra Side 12 Clip

Zidni sustav, mokra montaža, moguća funkcija hlađenja.

Sustav zidnog grijanja za montažu na licu mjesta radi integracije u standardnu unutrašnju žbuku. Jednostavna Clipmontaža PB cijevi optimiziranog protoka i dimenzija 12 x 1,3 mm u steznu šinu pričvršćenu
na zid. Maksimalno površinsko polaganje i optimizirana iskorištenost površine jer je moguća fleksibilna prilagodba građevnim datostima.

Fonterra Reno

Renoviranje,suha montaža,moguća funkcija hlađenja.

Suhi sustav podnog grijanja od 18-milimetarskih ploča od gips-vlakana za polaganje univerzalne PB cijevi dimenzija 12 x 1,3 mm u obliku meandra. Vrlo mala visina instalacije, osobito za renoviranje bez uvođenja estriha. Moguće je izravno keramičko opločenje na ploču za podno grijanje, čime se štedi vrijeme i materijal uz istodobnu vrlo dobru raspodjelu topline.